بررسی وضع کنونی لیشمانیوز جلدی شهر اصفهان
thesis
- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تربیت مدرس
- author علیرضا مختاری باغکه
- adviser عزت الدین جوادیان
- Number of pages: First 15 pages
- publication year 1379
abstract
مطالعه حاضر به منظور بررسی وضع لیشمانیوز جلدی شهر اصفهان از آبانماه سال 1378 لغایت بهمن ماه سال 1379 صورت گرفته است. در بررسی عفونت انسانی مجموعا 19245 نفر در دو بخش خانه به خانه و مدارس مورد معاینه قرار گرفتند که در بخش خانه به خانه 27/11% افراد دارای جای زخم و 48/0% دارای زخم حاد می باشند و در بخش مدارس، شیوع جای زخم، 19/4% و شیوع زخم حاد، 29/0% محاسبه گردیده است. در بین افراد دارای ضایعه در هر دو بخش بررسی شد، درخصوص محل ضایعه، بیشترین درصد در صورت و دست و از نظر تعداد ضایعات، بیشتر افراد یک زخمی می باشند.در مطالعات فوق در شهر اصفهان، مجموعا 8 گونه (4 گونه از جنس فلبوتوموس و 4 گونه از جنس سرژنتومیا) صید گردیده است که گونه s.baghdadis برای اولین بار از استان اصفهان و دو گونه s.palestinensis , s.dentata برای اولین بار از شهر اصفهان گزارش می شوند. گونه های دیگر صید شده در بررسی فون عبارتند از:p.papatasi, p.sergenti, s.sintoni, p.alexandri, p. caucasicusدر بررسی فعالیت فصلی، چهار گونه نامبرده از جنس فلبوتوموس به همراه s.sintoni مورد بررسی قرار گرفت که تقریبا در تمامی گونه ها، پیک فعالیت فصلی در اماکن داخلی و خارجی مطابق خرداد ماه و مردادماه می باشد.در محاسبه نسبت جنسی، در چهار گونه صید شده از جنس فلبوتوموس، نرها و در گونه سs.sintoni ماده ها، جنسیت غالب می باشند. در این بررسی مجموعا669 عدد پشه خاکی، صید گردید که از این تعداد 30/26% ماده و 70/73% نر می باشند.با توجه به بررسیهای انجام شده و ویژگیهای منطقه، چنین نتیجه گیری میشود که لیشمانیوز موجود در نواحی مرکزی شهر اصفهان، از نوع شهری یا خشک (acl) می باشد.
similar resources
بررسی وضع ناقلین لیشمانیوز جلدی روستایی در مناطق شهری شاهین شهر و ملکشهر اصفهان
چکیده ندارد.
15 صفحه اوللیشمانیوز جلدی
Introduction: Leishmaniasis is one of the common parasitic disease which is one of the public health problems in tropical and subtropical regions. Moreover, Iran is faced to this issue. It affects about 20 to 40 cases in every 100000 persons annually and the number of cases is increasing around the world. This deseas is caused by protozoan parasites of the genus Leishmania divided into major an...
full textوضع کنونی علم در کشور
این مقاله فصل آخر گزارش پژوهش علم در ایران از دارالفنون تاکنون است که در آن رشد علمی در نظام زندگی کشور تجزیه و تحلیل شده است. پیشینه آموزش علوم جدید از زمان صفویه و به خصوص از سال 1288 شمسی به بعد و شرایط کنونی رشد علمی از دیدگاههای اجتماعی ارزیابی و نقد شده است. همچنین، حاصل پژوهشها و پیشرفتهای علمی در سالهای اخیر از نظر ابعاد مختلف اجتماعی ، اقتصادی و تاریخی تحلیل شده است.
full textMy Resources
document type: thesis
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تربیت مدرس
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023